Een incassobureau in België kiezen, hoe doet u dat? Waar moet u op letten? Wat doet zo’n bureau voor u? En hoeveel kosten incassobureaus in België eigenlijk? Op deze en vele andere vragen vindt u hier antwoord. Kwestie van gemakkelijker te kunnen kiezen.
Het lijkt een drastische stap: een incassobureau inschakelen. Maar het alternatief is vaak nog onaangenamer. Zelf in de schulden raken, het faillissement riskeren, … Soms moet u gewoon actie ondernemen. Het juiste incassobureau in België inschakelen kan soelaas brengen.
Enkele tips bij het kiezen van een incassobureau in België
- Kies voor een incassobureau dat is ingeschreven bij de FOD Economie. Dan bent u zeker dat het bureau moet voldoen aan een aantal strenge richtlijnen, zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een derdenrekening enzovoort. Als er overtredingen worden vastgesteld, kan deze inschrijving bovendien geschrapt worden.
- Vele incassobureaus behoren ook tot beroepsverenigingen die zich houden aan een gemeenschappelijke deontologische code (zoals www.abrbvi.be).
- Incassobureaus in België hebben soms een erg verschillende werkwijze. Vraag daarom steeds naar hun modus operandi. Klanten die niet betalen, blijven immers klanten, en het is belangrijk om te weten hoe ze zullen worden benaderd en aangeschreven.
- Uiteraard moet u ook de prijzen van incassobureaus in België vergelijken. Een incassobureau in België rekent doorgaans een percentage van het verschuldigde bedrag aan, meestal zo’n 15%.
Nog dit. Eenmanszaak, kmo of multinational: er is voor elk type onderneming een gepast incassobureau in België. Deze keuze hangt ook af van de hoogte van de openstaande bedragen. Voor een klein bedrag kiest u bijvooebeeld best een klein incassobureau.